21 май ТАРТ „ТАТЕН“
В края на XIX в. сестрите Стефани и Каролин Татен управляват семеен хотел, който се намира в Ламот-Беврон - малко селце на брега на река Солон....
В края на XIX в. сестрите Стефани и Каролин Татен управляват семеен хотел, който се намира в Ламот-Беврон - малко селце на брега на река Солон....
Наполеон е другото име на Милфьой - Хиляди листа - десерт, изкусил мнозина със своята проста и все пак уникална структура и вкус. Разточете бутер тесто на 3 тънки платки. Поръсете със пудра захар. Поставете лист за печене или силиконов килим отгоре и печете в предварително загрята...
Крем Брюле с малини и мента Продукти: 500 мл животинска сметана 1 шушулка ванилия 1 стрък мента 100 г захар 6 бр. жълтъци XL 100 г малини Начин на приготвяне: Изсипете сметаната и 2/3 от захарта. Разделете ваниловата шушулка наполовина и отделете семенцата. Шушулката и семената сложете при сметаната...
Продукти 1000 г пюре от малини 1140 г захар 200 г глюкоза 15 г лимонoв сок 20 г пектин на прах Начин на приготвяне Смесете около 100 г от захарта с пектина много добре. Загрейте пюрето на около 50 ºC. Разбърквайте сместа, докато добавяте пектина и захарта....
Продукти: 13 жълтъка 13 белтъка 700 г кувертюр мин. 54% 1500 г сметана бита 200 г захар Приготвяне: Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците избиваме с 1/3 от захарта. Разтопяваме шоколада и избиваме сметаната. Избиваме белтъците до меки върхове с 2/3 от захарта. Смесваме...
Амаретите са традиционни италиански бадемови сладки. За небрежно похапване без повод или за празнична трапеза - вие избирате. Продукти: 200 г необелени бадеми 150 г захар 60 г брашно 4 белтъка 1/4 ч. л. бакпулвер 10 мл ликьор Амарето Приготвяне: Фурната се загрява предварително на 180º С. Бадемите и част...